Duurzame uitvaart

Wie milieubewust heeft geleefd en duurzaamheid belangrijk vindt, wil dat ook graag terug zien bij een uitvaart. Bij Wenz Uitvaart is dat mogelijk. Wij bieden een volledig duurzame uitvaart aan waarbij op alle onderdelen van een uitvaart duurzame keuzes mogelijk zijn.

Zo kunt u kiezen voor een uitvaartkist van FSC-gecertificeerde kisten van Nederlands populieren hout, waarbij er sprake is van volledige nieuwe aanplant van bomen. Maar ook andere opties zijn mogelijk zoals een wade of een kist van karton of wilgentenen. In de loop van dit jaar zal ook uitvaartkisten aanbieden die zijn gemaakt van biomassa en daardoor 100% afbreekbaar zijn, zonder vrijkomst van schadelijke stoffen.

 

Rouwauto op groengas

 

Voor vervoer van een overledene maken wij gebruik van een rouwauto die op groengas rijdt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat vervoer het meest vervuilende onderdeel is van de uitvaart. Met de inzet van een rouwauto op groengas wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en neemt de luchtkwaliteit toe!

Na een overlijden worden traditioneel rouwkaarten verstuurd. Wij maken hierbij gebruik van papier met FSC-keurmerk en werkt uitsluitend samen met drukkerijen die milieubewust werken ten aanzien van bijvoorbeeld afvalscheiding. Daarnaast is het ook mogelijk om rouwkaarten niet op papier te drukken maar digitaal via de mail te versturen.

Als alternatief voor het plaatsen van een rouwadvertentie in de krant, bieden wij de mogelijkheid om een rouwadvertentie via regionale TV te presenteren.

Wat niet iedereen weet is dat veel van de bloemen die worden gebruikt in rouwboeketten afkomstig zijn uit Afrika en Japan. Indien mogelijk gebruiken wij voor een rouwboeket bloemen uit eigen tuin of, als dit niet mogelijk is, worden seizoensbloemen van Nederlandse telers gebruikt.

Voor de catering tijdens een condoleance of na afloop van de uitvaartplechtigheid maken wij gebruik van biologische producten van lokale leveranciers.

Dit is slechts een deel van de mogelijkheden die Wenz Uitvaart biedt. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een duurzame uitvaart, dan kunt u contact opnemen door ons te bellen of een mail te sturen.

(055) 367 11 66   contact@wenz-uitvaart.nl